Info 2 halvedagfietstochten  van vrijdag 26 april 2024 te Schendelbeke (Geraardsbergen).
“Skanjbeekroute” 
 

Fiettocht 230615-16

Voor onze eerste fietstocht van 2024 kiezen we opnieuw voor het reeds goed gekend en gewaardeerd stelsel van  twee gecombineerde fietslussen. Jullie kunnen dus opnieuw kiezen uit een voormiddagtocht, een namiddagtocht of een hele dag fietsen. 

We verkennen verder een volgend deel van de Dendervallei.

We starten in het centrum van Schendelbeke, ‘Skanjbeek’ in het plaatselijke dialect. Deze deelgemeente van Geraardsbergen is gelegen op de linkeroever van de Dender. In de onmiddellijke omgeving vind je de jeugdherberg ’t Schipken en aansluitend het provinciaal recreatiedomein ‘De Gavers’.

In de voormiddag fietsen we stroomafwaarts op en af in de licht heuvelachtige linkervallei. Over de eerste 6 km stijgen we zeer geleidelijk tot Sint-Antelinks. De volgende 10 km via Aspelare, Nederhasselt en Outer zijn dan geleidelijk dalend tot Ninove, waar we even halt houden. We fietsen terug in de rechtervallei van de Dender. We blijven dichter bij de Dender en rijden er meerdere malen net naast. Zo houden we het vrij vlak, want wat verderaf liggen de Zandberg en de Bosberg en daar zouden we moeten klimmen. Via Pollare, Zandbergen, Grimminge en Idegem fietsen we terug naar de startplaats, het restaurant ’t Borrenhof, waar we het middagmaal gebruiken.

Tijdens de namiddagfietstocht blijven we grotendeels in de linkervallei richting de Vlaamse Ardennen, zonder deze te veroveren. We buigen terug naar de Dender om via Goeferdinge en Zarlardinge naar de Vlaams-Waalse grens richting Lessines te rijden. Vanaf Deux-Acres laten we ons meevoeren met de Dender naar Geraardsbergen. Iemand zin om de Muur te beklimmen? Neen, we steken wel de Dender over maar laten het klimwerk aan anderen en kiezen voor het jaagpad terug naar ‘Skanjbeek’.

 

Beide tochten zijn 33 km lang en iedereen is natuurlijk vrij om aan één van de twee of aan beide tochten deel te nemen.

 

Start voormiddagtocht: 9.30 uur, op de parking achter de Sint-Amanduskerk rechtover de apotheek, Kerkborre 3, 9506 Schendelbeke = GPS-adres. Het restaurant is naast de kerk.

De namiddagfietsers die meelunchen verwachten we omstreeks 12.15 uur aan de startplaats. De andere namiddagfietsers tegen 14 uur. Om praktische redenen en om goede afspraken met het restaurant te kunnen behouden, hebben we liefst dat elke deelnemer meeluncht. Is dus niet verplicht.

LUNCH: € 23 per persoon.

Menu A: dagsoep, kipfilet champignonsaus met kroketten, koffie.

Menu B: dagsoep, tongrolletjes in de witte wijnsaus met puree, koffie.

Pas op: Uw inschrijving is pas definitief na betaling door de eters van het lunchbedrag € 23 per persoon. Overschrijven op de rekeningnummer BE63 4470 0615 8108 op naam van Senioren KBC Gent en dit vóór 15 april, met vermelding van: 

(VD) volledige dagtocht, (VM) voormiddag- of (NM) namiddagtocht, alsook uw menukeuze A of B.  

Inschrijven via deze link

 

Tochtleiding: Jean Pierre Bauwens en Yves Van Geit.

Fietscoördinator: Jean Pierre Bauwens. Gsm: 0499.48.15.32

Het fietsteam.

 

Door deel te nemen aan activiteiten van SKG geeft u ons automatisch toelating om foto’s van u, genomen tijdens onze activiteiten, beschikbaar te stellen via de digitale media. Indien dat niet het geval is gelieve ons dan telkens vooraf te informeren. Dank voor uw begrip.