Info wandeling van vrijdag 3 mei 2024 te Eeklo.

Wandelen

Provinciaal domein Het Leen

 

Het Leen bevindt zich op het grondgebied van de gemeenten Zomergem, Waarschoot en Eeklo.

In de middeleeuwen deed men er aan houtwinning voor woningbouw en als brandstof voor verwarming. Het bos werd Het Leen genoemd en was oorspronkelijk een leengoed van de Heren van SpiereHet heeft ooit dienst gedaan als munitiedepot tot net vóór de Tweede Wereldoorlog. 

In 1973  verkocht het ministerie van Landsverdediging het gebied aan de  provincie Oost-Vlaanderen en werd het bestemd voor passieve natuureducatie.

We wandelen door het provinciaal domein dat een 285 ha groot boscomplex is. Het is Europees beschermd en maakt onderdeel uit van de Meetjeslandse Bossengordel. Een echte boswandeling dus!

We vertrekken op de parking van Het Leen en trekken meestal langs onverharde en mogelijk soms drassige boswegen. We wandelen rondom het grote mooie boscomplex en na 9,4 km zijn we weer aan de parking. Er is een afkorting tot 6,3 km. De geïnteresseerden kunnen na de wandeling een bezoek brengen aan het arboretum (dicht bij de parking) waar talloze (7000) mooie struiken en bomen te bezichtigen zijn. Echt een pareltje. In de cafetaria van Het Leen kunnen we achteraf gezellig nakaarten.

 

Datum: vrijdag 3 mei 2024.

Vertrek: 14 uur.

Parkeren en samenkomst: op de gratis parking van het domein, Gentsesteenweg 80, 9900 Eeklo = GPS-adres.

Afstand: 9,4 km. Afkorting tot 6,3 km mogelijk.

Wegen: verharde en onverharde wegen en bij veel regen mogelijk hier en daar drassig.

 

Wandelleiding: Christiane De Dobbelaere en Hugo Everaert.

 

Inschrijving:

Inschrijven doe je via deze link

Vul al je velden met een * in en druk op de knop verzenden. Je krijgt onmiddellijk een mail met de bevestiging van je inschrijving. 

 

Wandelcoördinator: Jean Pierre Bauwens – gsm: 0499.48.15.32 

 

Door deel te nemen aan activiteiten van SKG geeft u ons automatisch toelating om foto’s van u, genomen tijdens onze activiteiten, beschikbaar te stellen via de digitale media. Indien dat niet het geval is gelieve ons dan telkens vooraf te informeren. Dank voor uw begrip. 

Andere activiteiten

Datum Type activiteit Locatie
6 juni 2024 240606 Asselkouter Munte Wandelingen Merelbeke (Munte) Bekijk activiteit
9 augustus 2024 240809 Waar zijn de Romeinen Wandelingen Velzeke Bekijk activiteit
5 september 2024 240905 Hoppepluk Wandelingen Affligem Bekijk activiteit