FIETSTOCHTVERSLAG

Verslag fietstocht van donderdag 27 september 2018.

“De Scheldevallei met vele panoramische vergezichten”

Op Domein de Ghellinck te Elsegem hadden we afspraak voor deze fietstocht.
We waren met 34 fietsers waaronder 2 nieuwelingen: Luc en Iris. De septemberzon was de hele namiddag van de partij.
Na een korte pittige klim bereikten we Kaster (West-Vlaanderen).
Links van de klim ligt ‘Goed te Corbie’, een van de grote historische boerderijen in de streek. Deze omwalde hoeve heeft haar middeleeuws uitzicht behouden.
De kerk van Waarmaarde (uit 1220) voorbij, hebben we de Schelde de eerste maal ontmoet; links ligt de  nieuwe sluis van Kerkhove.
We namen de linker Scheldeoever richting Avelgem. De ijzeren Scheldebrug en de Waterhoek waar we voorbijkwamen zijn de basiselementen van “De teleurgang van den Waterhoek” van Stijn Streuvels.
Via de nieuwe fietssnelwegbrug bereikten we Escanaffles (Henegouwen).
Daarna namen we de rechter Scheldeoever richting Ruien (Oost-Vlaanderen).
Rechtsvoor lag het Kluisbos.
In de verte kwam Kwaremont in het oog, maar we draaiden af naar Berchem waar onze stopplaats was. Daar was het zalig genieten op het zonnige terras.
Terug op weg, reden we de voet van de Kwaremont voorbij en even later zagen we de Patersberg aan onze rechterzijde. Ondertussen reden we op grondgebied Zulzeke verder naar de Koppenberg (Melden) die we rechts lieten liggen.
Vervolgens reden we via Leupegem naar de Markt van Oudenaarde, waar we een korte stop hielden. Via Bevere bereikten we Petegem. Na de Abdij van Beaulieu reden we de ‘golf’ binnen om daarna Domein de Ghellinck te bereiken. Bij de eindstop konden we nog een glimp opvangen van het in 1973 afgebrande waterkasteel Lamerhof. Het gerestaureerde hoevegebouw was toen het koetshuis, de paardenstallen en de kasteelhoeve en is nu dienstig als taverne-restaurant.
Het domein is toegankelijk voor iedereen!

We hebben er alvast van genoten, hopelijk jullie ook!

Verslag: André en Chantal


 

 

 

©copyright 2008 daniel.verbeke | feedback