FIETSTOCHTVERSLAG

Dinsdag 26 januari 2016 – MIDWINTERFIETSTOCHT – ZWIJNAARDE – 27 km

Voor de 2de maal op rij waren de weergoden ons gunstig gezind en konden we onze geplande midwinterfietstocht laten doorgaan. Het weer was wel niet zoals de dag voordien, waarop we echt lenteweer met zon en temperaturen rond de 15° hadden gekregen, maar ondanks dat de bewolking vandaag meer aanwezig was en er wat meer wind stond was het wel aangenaam fietsweer!

Aan de startplaats te Zwijnaarde tekenden 17 deelnemers present. Met dit weer hadden we wel op meer belangstelling gehoopt maar misschien waren er al deelnemers met wat grieptoestanden of verkoudheden geplaagd!

Vanaf de parking ging het dadelijk naar het jaagpad langs de Schelde. Hier hadden we wel wat wind op kop maar liever in het begin dan zou het bij de terugkeer aangenamer rijden zijn met de wind in de rug. Na zo’n 6 km verlieten we aan knooppunt 40 de Schelde en reden we via “Doornhammeke” richting Zevergem. Het kleine hellinkje naar beneden lag er nogal modderig bij en hier maakte Annie een kleine schuiver om in een plas water te belanden! Gelukkig zonder erg en kon zij de tocht verder zetten. Ik zou zeggen Annie misschien een carrière bij het veldrijden in overweging nemen?

Na een toertje van zo’n 5 km doorheen de Scheldemeersen kwamen we opnieuw aan de Schelde. Doch het was maar voor een 700 m want ter hoogte van “Mac Pudding” trokken we weer het binnenland in richting De Pinte.

In Eke werd er door de leiders even overleg gepleegd over de te volgen route en werd er besloten om via het fietspad langs de spoorweg in één ruk naar onze drinkstop in De Pinte te rijden. Daar in ’t Klooster konden we na zo’n 18 km genieten van een drankje en een hapje! Het eerste drankje werd ons bij deze gelegenheid aangeboden door de kring, waarvoor onze dank!

Met vernieuwde energie reden we opnieuw richting startplaats te Zwijnaarde. De meeste deelnemers vertrokken huiswaarts maar in een plaatselijk café werd er nog door een aantal nagepraat over de geslaagde “winterfietstocht”!

De eerstvolgende fietstocht van het nieuwe seizoen zal in april gereden worden! De volledige fietskalender van 2016 verschijnt eveneens in dit krantje.

Uw verslaggever
Daniël Verbeke.


 

 

 

©copyright 2008 daniel.verbeke | feedback