ONTSPANNINGSACTIVITEIT OUTDOOR

 Uitnodiging ontspanningsactiviteit outdoor van dinsdag 13 februari 2024.
 

Geleid bezoek aan Campo Santo.
 

Na het succes van ons bezoek aan het Klein Begijnhof vorig jaar willen we u laten kennis maken met nog een parel in Gent.
 

We hebben in Gent ons eigen ‘Père-Lachaise’, nl. Campo Santo in Sint-Amandsberg.
Je kan niet naast de 19 meter hoge heuvel kijken in Sint-Amandsberg, vlak aan de Sint-Amanduskerk. Het is de grafheuvel Campo Santo, ontworpen naar het voorbeeld van het Cimetière du Père-Lachaise in Parijs. Niet enkel katholieke beroemdheden, letterkundigen, schilders en dichters kregen hier op Campo Santo een eervolle rustplaats, ook veel Gentse volkshelden liggen er begraven zoals kunstkenner Jan Hoet, striptekenaar Marc Sleen en zanger Luc De Vos. 
Laat je door de deskundige gids leiden langs de grafzerken en hun bijzondere geschiedenis. Verpoos even op een rustbank en neem de schoonheid in je op van de vele monumentale praalgraven in een mix van stijlen, van neogotiek tot art nouveau. Onlangs nog werden zeventig waardevolle graven in hun oude glorie hersteld.
 

Deze rondleiding gaat door op dinsdag 13 februari 2024 om 14.30 uur.
 

Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.
 

Plaats van samenkomst: omstreeks 14.15 uur op het plein vóór de Sint-Amanduskerk, Campo-Santoplein 1 B, 9040 Gent = GPS-adres.
 

Probeer op tijd te komen,  een vrije parkeerplaats is daar niet altijd evident.
 

Het aantal deelnemers is beperkt tot 60 personen die zullen verdeeld worden in 3 groepen, dus 20 personen per gids.
 

Uw deelname bevestigen vóór 12 januari 2024 aan Marie-Paule Vermeulen per mail of telefonisch: mariepaulevermeulen@hotmail.com – gsm: 0476.65.00.26.                                                                                 
 

Dit is de definitieve afsluitingsdatum want dan moeten we het aantal gidsen vastleggen.

We hopen u talrijk te mogen begroeten.
 

Het bestuur.

 

Door deel te nemen aan activiteiten van SKG geeft u ons automatisch toelating om foto’s van u, genomen tijdens onze activiteiten, beschikbaar te stellen via de digitale media. Indien dat niet het geval is gelieve ons dan telkens vooraf te informeren. Dank voor uw begrip. 

Andere activiteiten