Info wandeling van donderdag 6 juni 2024 te Munte.

“Asselkouterroute”

Wandelen

“Van de bunkers in Munte tot de Prinsenmolen in Baaigem: deze wandelroute brengt je langs eeuwenoude charmante dorpen en imposante vergezichten. Daarnaast kan je onderweg rekenen op enkele flinke kuitenbijters, gezellige pitstopadresjes en brokjes natuur waarin je op adem kan komen. Kortom: de Asselkouter wandelroute is een all-in-one wandeling!

Munte dankt zijn naam aan het Romaanse ‘montem’ (berg) en verwijst naar de heuvelrug waarop dit charmante kouterdorpje in Scheldeland ligt. Samen met de kerk maken de twee huisjes links deel uit van het geklasseerde dorpsgezicht.

Bunkers vormen de rode draad doorheen deze route. Alleen al in Munte staan er nog 25 van deze betonnen constructies uit de jaren ’30. Ze werden gebouwd ter verdediging van Gent in oorlogstijd en waren oorspronkelijk gecamoufleerd als arbeidershuisje, boerderij of schuur.

Vlak na Den Doel zal je bordjes zien staan die je naar de Oesterzwamboerderij leiden. Wat ooit begon met een simpel verkoopstalletje aan de oprit van een boerderij, is nu uitgegroeid tot een unieke hoevewinkel. Je vindt er zelfgekweekte oesterzwammen en shiitake’s, maar ook kaas, kruidenpasta's, specerijen, streekbieren ... De winkel wordt niet bediend, betalen doe je met cash, Payconiq of je bankapp. 

Voorbij Baaigem wandelen we langs de rand van de Makegemse bossen, een van de vele waardevolle bossen rond Merelbeke.”

 

Datum: donderdag 6 juni 2024.

Vertrek: 14 uur.

Samenkomst en parkeren: parkeren doen we rond de Sint-Bonifatiuskerk, Munteplein, 9820 Merelbeke = GPS-adres.

Wegen: verhard, grind en aardeweg.

Afstand: 10,9 km. Afkorting tot 5 of 7 km is mogelijk.

Rust: indien gewenst op een bankje met eigen drank. Versnapering zal aanwezig zijn.

Wandelleiding: Luc Depreitere & Lieve Blomme. 

 

Inschrijving: 

Inschrijven doe je via deze link

Vul al de velden met een * in en druk op de knop verzenden. Je krijgt onmiddellijk een mail met de bevestiging van je inschrijving.

Wandelcoördinator: Jean Pierre Bauwens – gsm: 0499.48.15.32

 

Door deel te nemen aan activiteiten van SKG geeft u ons automatisch toelating om foto’s van u, genomen tijdens onze activiteiten, beschikbaar te stellen via de digitale media. Indien dat niet het geval is gelieve ons dan telkens vooraf te informeren. Dank voor uw begrip. 

Privacy & Cookie beleid

Andere activiteiten

Datum Type activiteit Locatie
9 augustus 2024 240809 Waar zijn de Romeinen Wandelingen Velzeke Bekijk activiteit
5 september 2024 240905 Hoppepluk Wandelingen Affligem Bekijk activiteit
4 tot 6 oktober 2024 241004 Wandelweekend Wandelingen Izenberge Bekijk activiteit